Újabb paksi nagymesterjelölt

2008.02.24, 00:56 Sakk
Újabb paksi nagymesterjelölt Február 16-23 között a Franciaországban zajlott Európa legnagyobb nyílt versenye a XXIV. Cappelle la Grande nemzetközi sakktorna. A rekord létszámú 612 fős mezőnyben ezúttal két tolna-megyei versenyző ült asztalhoz, Papp Gábor és Rudolf Anna. Az ASE húszéves sakkozója kitűnő formában versenyzett ezen a tornán és a kilenc forduló során veretlenül 6,5 ponttal a 19. helyen végzett, teljesítve ezzel első nagymester normáját. Ellenfelei között olyan nagynevű játékosok is akadtak mint a világbajnokjelölt amerikai szovjet Boris Gulko, az olimpiai válogatott Eduardas Rozentalis nagymester. A paksi fiatalnak a verseny hajrájában kellett bebiztosítania eredményét, ehhez az utolsó két fordulóból másfél pontra volt szüksége. Gábor már korábban is több alkalommal megközelítette a nagymesteri szintnek megfelelő pontszámot, több alkalommal csak fél pont választotta el a címszerző teljesítménytől, ezúttal azonban élni is tudott a lehetőséggel. Az utolsó előtti fordulóban Davit Shengelia grúz nagymester ellen sötét színnel aratott parádés győzelmét követően a litván Rozentalis ellen kellett tartani az egyensúlyt a megfelelő teljesítményhez, ami hosszú küzdelmes játszmában sikerült a paksi fiúnak. A teljesítménye értékét növeli, hogy Gábor ezen a tornán hat nagymesterrel csapott össze és a sorsolás szeszélye folytán ebből öt alkalommal sötét színnel kellett felvenni a harcot a nálánál erősebbek ellen. A végső mérleg alapján 17 élőpontot gyűjtött és ezzel átlépve a nagymesteri szintet 2501 élőponttal szerepel a nemzetközi listán. Rudolf Annának szintén pozitív mérleggel zárult a verseny, 5,5 pontot szerzett és gyarapította élőpontjait. A versenyt az azeri Gashimov Vugar nyerte 7 ponttal. - Molnár Béla -

Újabb paksi nagymesterjelölt

Február 16-23 között a Franciaországban zajlott Európa legnagyobb nyílt versenye a XXIV. Cappelle la Grande nemzetközi sakktorna. A rekord létszámú 612 fős mezőnyben ezúttal két tolna-megyei versenyző ült asztalhoz, Papp Gábor és Rudolf Anna. Az ASE húszéves sakkozója kitűnő formában versenyzett ezen a tornán és a kilenc forduló során veretlenül 6,5 ponttal a 19. helyen végzett, teljesítve ezzel első nagymester normáját. Ellenfelei között olyan nagynevű játékosok is akadtak mint a világbajnokjelölt amerikai szovjet Boris Gulko, az olimpiai válogatott Eduardas Rozentalis nagymester.

A paksi fiatalnak a verseny hajrájában kellett bebiztosítania eredményét, ehhez az utolsó két fordulóból másfél pontra volt szüksége. Gábor már korábban is több alkalommal megközelítette a nagymesteri szintnek megfelelő pontszámot, több alkalommal csak fél pont választotta el a címszerző teljesítménytől, ezúttal azonban élni is tudott a lehetőséggel. Az utolsó előtti fordulóban Davit Shengelia grúz nagymester ellen sötét színnel aratott parádés győzelmét követően a litván Rozentalis ellen kellett tartani az egyensúlyt a megfelelő teljesítményhez, ami hosszú küzdelmes játszmában sikerült a paksi fiúnak.

A teljesítménye értékét növeli, hogy Gábor ezen a tornán hat nagymesterrel csapott össze és a sorsolás szeszélye folytán ebből öt alkalommal sötét színnel kellett felvenni a harcot a nálánál erősebbek ellen. A végső mérleg alapján 17 élőpontot gyűjtött és ezzel átlépve a nagymesteri szintet 2501 élőponttal szerepel a nemzetközi listán.
Rudolf Annának szintén pozitív mérleggel zárult a verseny, 5,5 pontot szerzett és gyarapította élőpontjait. A versenyt az azeri Gashimov Vugar nyerte 7 ponttal.

- Molnár Béla -
ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%