Fölényes győzelem a 7. fordulóban

2011.04.13, 08:26 Sakk


Az ASE gárdája fölényes, megérdemelt győzelmet aratott a budapesti (mátyásföldi, régebben Statisztika néven futott) csapat ellen, amely a 7. fordulóban még a 3. helyen állt a bajnokságban. Az utóbbi fordulók érdekessége az volt, hogy a második helyen tartózkodó paksi csapat mindig az aktuális 3. helyezettet kapta, előbb a Decs, majd Zalaegerszeg, most pedig MLTC. Az MLTC az eddigi fordulókban nagyon szoros meccseket vívott, legnagyobb veresége 6,5:5,5 arányú volt (mindösszesen kétszer kapott ki). A pesti csapat bizakodva tekintett a találkozó elé az eddigi jó eredmények és a korábbi évek tapasztalatai alapján, amikor is a paksi csapatot sokszor megizzasztották, csak minimális arányban tudtunk győzni. Most vasárnap azonban megtört a jég. Az Atomerőmű SE, ahogy Berkes Feri fogalmazott „fokozatosan felőrölte ellenfelét” és magabiztos győzelmet aratott 9,5:2,5 arányban és így 3 fordulóval a befejezés előtt biztosan tartja második helyét.

 Győztek:     Berkes Ferenc, Ács Péter, Szabó Krisztián, Papp Gábor, Grószpéter Attila, Csom István, Vidéki Sándor, Szabó Bence

Döntetlent értek el:    Nevednichy Vldislav, Fodor Tamás, Dudás Eszter

 

Az NB-I/b 8. fordulójában az ASE-II a Decs-II csapatát fogadta. A 7:5 arányú győzelmével megőrizte a tabellán elfoglalt 3. helyét.