Alapos visszavágás

2011.11.03, 08:21 Sakk
Első helyen az ASE

 

Atomerőmű SE-Decs 9,5:2,5


 

Az Erzsébet Szállodában lejátszott első meccsünk a Decs csapatával volt idén januárban. Nagyon készültünk, hogy emlékezetes legyen az új helyszín-avató. Nagyon is győzni akartunk, hiszen az esélyesek mi voltunk, de a nagy akarásnak és sokszor felesleges kockázat vállalásával 6,5:5,5 arányban kikaptunk.Tehát emlékezetes maradt az első meccsünk az Erzsébet Nagy Szállodában – negatív értelemben.
Fűtött bennünket a visszavágás vágya, most is nagyon készültünk, de tanultunk a hibáinkból és esélyesekhez méltóan, most kockáztatások nélkül felőröltük ellenfelünket és így 9,5:2,5 arányú győzelemmel álltunk fel a sakkasztalatoktól.

Győztek: Berkes Ferenc, Papp Gábor, Szabó Krisztián, Grószpéter Attila, Fodor Tamás, Balázs Gábor, Antal Tibor Kende, Dudás Eszter.

Döntetlent értek el: Nevednichy Vladislav Vidéki Sándor, Györkös Lajos

Ezzel a győzelemmel a második forduló után az ASE – 1 pont előnnyel a Nagykanizsa előtt – vezeti a tabellát!

 

Az NB I/B-ben a 2. fordulóban a BEAC csapata látogatott Paksra és szoros mérkőzésen 6,5:5,5 arányban győzött. A hazaiak egész pontjait Szabó Bence, Kaczúr Flórián, Szente Varga Fruzsina, Fodor Tamás, a félpontokat Molnár Béla, Berta Tibor, Papp Judit szerezte. A 3. fordulóra november 13-án kerül sor, amikor is az ASE a Honvédhoz, az ASE-II pedig Győrbe látogat.